söndag 9 oktober 2011

Mosbrew - Zhiguli Barnoe

"Vad är detta? En rysk öl?" var tankarna som gick i mitt huvud när jag letade efter villebråd i gröna kiosken nyligen. Den måste jag prova var nästa. I kassan hann jag börja ångra detta när kassören med ett mystiskt leende tittar på mig och frågar om jag provat den förut. Han hade tydligen provat den under helgens ölprovning och konstaterade att det inte var någon favoritöl för honom. Den ska ändå provas förklarade jag.

Vad smakar den då? Ja, som en typisk svensk folköl i form av exempelvis Pripps Blå, Norrlands Guld eller dylikt. Klar och tydlig beska och brödig lager ton. Inga större fel om man vill sippa på något en vardagskväll men ingen öl jag kommer att köpa fler gånger om jag inte får ett sug efter svensk folköl fast på ryska... Synd. Jag hade hoppats på mer.

Mattes betyg: 3,5

3 kommentarer:

 1. Håller inte med dig Matte! Jag tror du möjligen färgats av kassören. Det är otroligt lätt att man blir påverkad och absolut inget att klandra för. Hade kassören bara varit trevlig och glad och till och med sagt att det var väldigt gott hade du möjligen fått en annan uppfattning. Själv hade jag turen att inte få några kommentarer eller blickar, utan gick hem som ett blankt papper och mums va gott det smakade! Älskar ljusare öl och har hittills inte hittat min favorit bland de som du nämnde, Pripps Blå och Norrlands Guld mm. Men denna, den va go!! :D Hoppas du i framtiden kommer träffa på neutralt glada kassörer som inte sätter påverkar ditt omdöme för nya alkoholdrycker :D. Låter dig vara helt open minded :D

  SvaraRadera
 2. Skitkul med en läsare även om du inte håller med mig... ;)

  Nja, osäker på om min uppfattning ändrats av en annan kassör då denna kassör sänkte mina förväntningar som därmed borde varit lättare att överträffa. Jag tror snarare det kan ha berott på miljö och tidpunkt då den här ölen lämpar sig bättre en varm sommardag än en kall oktoberkväll då åtminstone jag suktar mer efter en kraftigare och lite mer värmande smak.

  Oavsett så är det vad du själv tycker som är det viktiga för dig. Det är ju det här som är charmen med öl. Det finns nåt för alla att gilla. Nu kan knappast ens nykterister påstå att det inte finns några goda öl...

  SvaraRadera
 3. Håller inte heller med, tycker ölen är kalas fin.Perfekt att bara sippa på en fredagseftermiddag "efter jobbet" ,men passar lika bra till en god måltid.Den smakar vare sig myggmedel,citron eller annat skit som många öler gör nu för tiden (typ Giraff).Den smakar skit god öl helt enkelt ! Lätt drucken så se upp ; )

  /Erika

  SvaraRadera