söndag 30 januari 2011

Zeunerts - Höga kusten

Vad passar inte bättre när man får norrlandsbesök än att de bjuder på norrlandsöl? Nu är det ju ändå inte riktigt så längre med tanke på att nuvarande producent är Kopparbergs Bryggeri. Fastnade för Zeunerts för några somrar sedan när jag och Petter förfestade på varsin gummiflotte som blåstes upp på macken i Skåre och sedan var det bara att bokstavligen "Go with the flow" med Klarälven ända ner till Pråmkanalen och kliva iland alldeles intill ytterdörren. Solsken, svalkande bad och mängder av öl i sex timmar. Härligt. Att valet föll på Zeunerts då var för den geniala skruvkorken med öppnare i botten av flaskan. En konsekvens är givetvis att man måste köpa flera stycken för att kunna använda funktionen (det tror jag väl ändå ALDRIG var baktanken med den idén...). Till Höga kusten fanns dock inte denna funktion med.

Det roliga med Höga kusten är att det uppges vara en specialöl, en blandning mellan ale och lager. Det förstår jag när jag luktar på den. Det otroligt maltiga och brödiga med lagern finns där men även en ganska tydlig humledoft som känns mer typisk för ale. När det kommer till smaken är Höga kusten rätt mild ändå och har inte riktigt det där stinget som brukar vara i en ren ale. Den smakar väldigt mycket malt och bröd med inslag av humlesyra. För mig en helt godkänd middagsöl.

Mattes betyg: 5,5

1 kommentar:

 1. Roligt att du gillar vår öl! Men det stämmer faktiskt att Zeunerts öl tillverkas här i Sollefteå även om Det är Kopparbergs som äger oss sedan 2002. Vi brygger allt Zeunerts öl här, men det som tappas på burk fraktas i tankbilar ner till Kopparberg för tappning, eftersom vi inte har någon burktappmaskin.
  Så Zeunerts är norrländskt!
  Bästa hälsningar
  Ingegerd Lindh
  Lab.ansvarig på Zeunerts

  SvaraRadera