söndag 21 augusti 2011

Brooklyn - Sorachi Ale

"Jag har stor kuk och mycket pengar."

Det är vad flaskan skriker ut. Snyggare förpackning får man leta efter. Som en stor champagneflaska ger den intrycket av exklusivitet och klass. Det är en ölflaska som kan hänga med på VIP-borden runtom på innekrogarna bara på grund av sitt utseende då den kan få drickaren att framstå i en bättre dager. Läser man etiketten så får man intrycket av att den innehåller flytande guld också då den japanska Sorachi humlen framstår som en extremt sällsynt och extra fin humle.

Den doftar rejält med gräs och klar citruston och smakar rejält med gräs. Den har även en tydlig beska som dock försvinner väldigt fort. Sorachi Ace är en fantastiskt lättdrucken och god ale och smakar som en mellanöl trots sina 7,6 %.

Priset är dock inte rättfärdigat, även om säkerligen förpackningen orsakar hälften av prislappen. För ska man vara krass så kan vi meddela följande. Sorachi Ace är säkert en öl som är exklusiv för de stora massmängdsdrickarna i USA som lever på Bud Light, Miller Light osv. Här framstår den dock bara som en riktigt god tysk färsköl för den smakar en del Oktoberfest och jäkligt god kvantitetsöl.

Sammanfattningsvis då? Sorachi Ace är mer av en amerikansk penisförlängare där inläggets första mening blir en halvlögn istället för ett konstaterande. Utseende är inte allt kan konstateras. Sorachi Ace är riktigt god men inte värd priset.

Patas betyg: 6
Mattes betyg: 6
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar