torsdag 31 mars 2011

Flying Dog Brewery - Gonzo Imperial Porter

"Good people drink good beer." - Hunter S. Thompson

Hade avtackning idag för arbetets stora ölälskare (även känd som Rektorn) som efter lång och trogen tjänst går i pension. Vi hamnar på Bishop Arms och Rektorn beställer in en IPA, smackar sig belåtet om läpparna och nickar mot mig. Jag replikerar lyriskt med att visa mitt mörkerfyllda glas och uppmanar: Gonzo! Drick!

Rektorn tittar skeptiskt på mig, tar sig en klunk och ser förbryllad ut över alla smaker som pumpas in i munnen. När jag meddelar att den ligger på 9,2% skiner hans ögon upp och han utbrister: "Det här är fanemej nästa öl jag ska ha!"

Efter Stockholm Beer Festival 2003 så är detta en av mina absoluta favoritöl alla kategorier. Ta en klunk och känn den lena Gonzon med den rostade men ändå mjuka smaken av kaffe, mörk choklad och lite söta frukter som typ plommon. Det låter tungt, men den är otroligt lättdrucken men ändå inte blaskig. MEN kom för guds skull ihåg att det rör sig om 9,2% som är otroligt jävla väl dolda och lättdruckna. Rektorn och övriga kollegor kände dom inte. Jag kände den inte på Stockholm Beer Festival 2003. Det fick jag sota rejält för. Som Flying Dog själva anger på sin sida: "it will bite you in the ass if you don't show it the proper respect."

Rektorn. Vi kommer att sakna dig på arbetet men hoppas att vi ses snart vid bardisken!

Mattes betyg: 10
Patas betyg: 10

Patas kommentar: Kommentarer överflödiga! Förutom att den finns på bolaget i minst ett år!!!

1 kommentar:

  1. Det största problemet med Rektorn är att nu får vi dras med han väldigt ofta på bryggeriet.
    Ni får väl lungt och fint nu.
    Visst ja, Rolle är ju kvar.

    SvaraRadera