fredag 17 september 2010

Nils Oscar - Harvest Ale

När jag denna morgon upptäckte, efter att lämnat dottern på dagis, att det var punktering på framhjulet på cykeln önskade jag att jag tränat mer på att köra på bakhjulet. Men det var bara att knata till jobbet.

Väl där gick dagen långsamt över till eftermiddag och det var dags för det nästan obligatoriska fredagsbesöket på Systembolaget, denna underbara institution, tillsammans med min bloggkollega. Där införskaffades några olika sorters maltdryck varav föregående inlägg var en. Den andra tillägnas detta stycke.

När det var dags att hälla upp Harvest Alen fyllde den pintglaset med en kopparfärgad vätska så snabbt att skummet nästan gick över kanten, det såg ljuvligt ut. Doften som spred sig kring glaset var full av malt som det sig bör. Fredagskvällen fick där den guldkant den alltid borde ha och punkteringen är nästan borta ur minnet.

Smaken sedan när den rullar nedför strupen är som en riktigt bra ale ska vara sådär lagom rostad och karamellig. Detta måste vara top of the line när det gäller svenska brygder.

Patas betyg: 8 av 10
Mattes betyg: 8 av 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar