torsdag 21 oktober 2010

Innis & Gunn - Oak Aged Beer Rum Cask

Så var det dags igen för en liten annorlunda sötsak. Innis & Gunn har valt att lagra denna öl i 57 dagar på romfat.

Ölen har en fantastiskt varm och mysig brun färg med en klar sötaktig doft av vanilj, knäck och bränt socker. Det går med andra ord klart att känna romdoften. Den har en smak av smörkola och bränt socker med lite malt i bakgrunden även om romens sötma tar kommandot.

Det är en spännande kombination som en finsmakare ändå ska ha provat på för den annorlunda smaken. Som med deras senaste whisky variant. Lite av en finöl som man bara ska njuta av i sin ensamhet nån gång, men ändå inte tillräckligt god för att det ska bli någon bestående öl som man kan tänka sig att köpa ofta för att åtnjuta. Det blir lite för sött i slutändan och lite för lite öl.

Mattes betyg: 6
Patas betyg: 5

Patas kommentar: Jag ger denna öl godkänt, men inte mer, av den enda anledningen att det är en skön idé. Jag tror att denna öl finns till försäljnign p.g.a. att skottar är så förbannat snåla så när dem kom på att romfat var helt fel hade de lagt för många liter på lagring. Men min sambo vill ge betyget 7. Så alla kommer inte tycka som jag. Pröva gärna det är idén värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar