fredag 8 oktober 2010

Mohawk - Stitch

Det var med viss tvekan jag valde denna mörka porter. Mohawk presenterades för mig av några kollegor med härlig passion för öl. Det var Mohawks Rye IPA som lovordades utöver denna värld varvid jag blev tvungen att inhandla den. Det blev en besvikelse. Förmodligen med anledning av att förhoppningarna hade pressats till bristningsgränsen efter kollegornas saliga beröm över ölen. Mohawk föll platt till marken för mig. Därför hade jag inga direkta förväntningar på denna porter.

Rostat kaffe dominerar lukten liksom smaken. Den har även en ganska tydlig beska men något i bakgrunden ger smaken samtidigt en viss sötma och liten ton av choklad. Så här med klunken i munnen får jag minnet av Sigtunas Black October, men en något sämre kopia. Det är framförallt eftersmaken som saknas i jämförelse med Black October. Det är ändå ett steg framåt för Mohawk jämfört med tidigare smakprov för mig och ett hyfsat betyg.

Mattes betyg: 6
Patas betyg: 6

1 kommentar:

  1. En sämre kopia av Sigtuna Black October. Om jag bara vetat hur rätt ute jag var eftersom det är samma bryggeri, Sigtuna Brygghus, som tillverkar de båda...

    SvaraRadera